Borvidék Félmaraton

27
2024 03

Ősszel újra várja a kicsiket és nagyokat a paksi ATOMfutás

Szerző: borvidekfelmaraton | 2024-03-27 | Hírek

Az ősz beköszöntével sem maradnak program nélkül a családok és a sportrajongók Pakson. Szeptember 14-án érkezik a paksi ATOMfutás, ahol a színes programok mellett felejthetetlen élményt nyújtó versenyszámokban próbálhatják ki magukat amatőr és profi futók egyaránt. Idén is lesz rövid és hosszabb távú verseny, de az extrém kihívásokkal teli brutálATOM is várja már a legbátrabb jelentkezőket.

Szeptember 14-én rendezik meg a 12. ATOMfutást Paks városában, a jelentkezés már elindult a versenyre. A népszerű közösségi sportesemény igazi különlegesség a futóversenyek sorában, hiszen a különböző versenyszámok egyes útvonalai Paks nevezetes pontjain kívül a Paksi Atomerőművet is érintik. Kicsik és nagyok, profi és amatőr futók egyaránt kipróbálhatják magukat idén is, egyénileg vagy csapatban, a sztársportolók és művészek által is kedvelt versenyszámokban. A gyerekek indulhatnak a 600, illetve a 2000 és 3000 méteres távon, de választható a nagyobbaknak 3000 méteres rajt, a tapasztalt futók pedig akár ¾-es marATOM-ra is jelentkezhetnek. A versenyszámok pontos útvonalai hamarosan elérhetők lesznek az atomfutas.hu oldalon.

A paksi ATOMfutás szervezői idén is mindent megtesznek a biztonság és a családias hangulat megteremtéséért. Biztosítanak egészségügyi szolgáltatásokat, de gasztroplacc, ugrálóvár, akadálypálya, masszázs, és különböző sportjátékok is várják a futókat, szurkolókat és nézőket egyaránt. A környezetre való tekintettel idén is műanyagpohár-mentesen zajlik az ATOMfutás. A résztvevők saját kulacsaikat a 4-5 kilométerenként felállított ÖKO frissítőpontokon tölthetik majd fel a verseny közben, de környezetbarát soft-poharak vásárlására is lesz lehetőség.

Az öt versenyből álló ATOM100 versenysorozat záró eseményeként is szereplő ATOMfutás hazánk egyik legnépszerűbb szabadtéri sporteseménye. A megszokott futópályákon túl ezúttal is megépül az extrém kihívásokat tartogató brutálATOM akadálypálya, ahol a kalandvágyó jelentkezőknek szalmabálákon és vizesárkokon keresztül kell túljutniuk egy extrém futóversenyen. A BrutálATOM kölyök a 6-11 év közötti gyerekeket, a BrutálATOM light pedig a nagyobb gyerekeknek és kezdő extrémfutóknak ad lehetőséget a terepfutás megismerésére. A BrutálATOM classic a legbátrabb versenyzőket várja.

Ha még sosem vettél részt az ATOMfutáson, vagy az elmúlt években annyira szívedhez nőtt, hogy idén újra kipróbálnád magad egyéniben, vagy akár csapatban, jelentkezz az atomfutas.hu oldalon! Tizennyolc éves korig automatikusan 30%-os kedvezményben részesülnek a nevezők, idősebbeknek pedig a nappali diákigazolvány feltöltésével, illetve a rajtszám felvételkor való bemutatásával érvényesül az árengedmény.

További információ: atomfutas.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.